HTC и Sharp најавија нови уреди во кои ќе се употребува новата генерација на екрани со висока резолуција, дури до 1080p. Првите уреди кои ќе го имаат овој дисплеј се HTC J Butterfly и Aquos Pad SHT 21 од Sharp. Екранот на HTC Ј Butterfly ќе има 440 пиксели на инч и со тоа ќе биде […]

Прочитај повеќе