Мобилните апликации се подобар бизнис од снимањето филмови, вели анализата на Хорас Дедиу oд Asymco, којa прави споредба на двете индустрии. Apple на развивачите на апликации во 2014 година им исплатил над 10 милијарди долари, бројка која ја надминува заработката на кино благајните на филмовите од Холувуд. Доколку на оваа бројка се додадат парите од […]

Прочитај повеќе

Извршниот директор на Nokia, Стефan Илоп не е загрижен од можното влегувањето на Microsoft на пазарот со Surface Phone, туку се радува на што е можно повеќе конкуренција за Windows 8 телефоните, пред се од Microsoft, но и од останатите производители. Причината е едноставна. Колку повеќе производители толку е побогат пазарот со уреди и екосистемот […]

Прочитај повеќе