Itseez 3D е iOS апликација за iPad која со помош на додаток од Occipital овозможува креирање на 3D-објекти со нивно фотографирање. Креирањето на 3D-објекти  е едноставен, но напорен процес бидејќи корисникот треба да го фотографира моделот од повеќа агли без притоа да ја измести камерата. Вака креираните модели можат да се искористат за најралични потреби […]

Прочитај повеќе

Пет години откако ги изгуби и двете раце во несреќа, Џејсон Когер сега може да си ја гушне ќерка си благодарение на протетечките раце кои ги контролира со iPhone апликација. i-Limb, дизајнирани од британската Touch Bionics, содржат мотори на сите пет прсти за да овозможат 24 разновидни движења и зафати. Некои од тие зафати за […]

Прочитај повеќе

Апликацијата за споделување фотографии и видеа Color, која собра 41 милион долари инвестиција веднаш откако стартуваше, сега е блиску да биде продадена на Apple. Според неименуван извор на The Next Web, аквизицијата е прашање на време, бидејќи е останува само да се потише договорот. Color имаше потенцијал да прерасне и во друштвена мрежа за споделување слики и видеа. За […]

Прочитај повеќе