Секој сопственик на припејд број во Македонија ќе треба да остави лични податоци како име, презиме, матичен број и адреса, вели Агенцијата за електронска комуникација (АЕК). Ваквата регистрација е со цел да ги намали анонимните јавувања од кои се жалат корисниците, вели директорот нa АЕК, Роберт Ордановски. „Целта на ваквото решение е да се спречат […]

Прочитај повеќе