Google објави дека хакерот што се крие позади алијасот Pinkie Pie повторно ја освоил најголемата награда за откривање на безбедносен пропуст во нивниот прелистувач Chrome. Наградата се доделува за пропусти кои се во самиот Chrome, односно не се однесуваат на оперативниот систем или разните додатоци кои може да се инсталираат на прелистувачот. Pinkie Pie кој […]

Прочитај повеќе