Времето на макотрпно снимање песни од радио станици е променето на подобро и, благодарение на технологијата, сега е уште полесно да ги пронајдете и снимите песните кои отсекогаш сте ги сакале. StreamWriter не сака ништо повеќе отколку да ви помогне во таa намера. Оваа апликација можеби не изгледа убаво, но го олеснува процесот на снимање […]

Прочитај повеќе

Apple го објави новиот iTunes 11 преку кој се поврзуваат сите iPad-и и iPhone-и кога треба да се синхронизира, купи и симне содржина. Тоа што е ново е што iTunes сега работи побрзо, што е доста возбудлива вест за корисниците на iOS платформата бидејќи iTunes од секогаш бил тромав при користењето. Уште една од поважните […]

Прочитај повеќе

Претпоставката е дека ако ја симнуваш музиката бесплатно, тогаш немаш потреба да ја купуваш. Тоа е и логиката на музичката индустрија која се противи на пиратеријата обвинувајќи ги корисниците дека им крадат милијарди долари. Но, истражување од American Assembley од Универзитетот Колумбија напрвено со корисници од САД и Германија открива дека пиратите купуваат најмногу музика, […]

Прочитај повеќе