Иновацијата може да биде задушена од планови за да се воведат дигитални клучеви на мултимедијалната содржина во јадрото на веб технологиите, предупредуваат од Electronic Frontier Foundation (EFF). Клучевите ќе овозможат заклучување на сликите и видеата, а со тоа ќе се оневозможи и нивното споделување, велат од EFF. EFF кои се во борба со компаниите и […]

Прочитај повеќе

Dropbox денес ја надгради својата Android апликација со тоа што стави поголем акцент на мултимедијалната содржина. Оваа надградба доаѓа само еден ден откако ја претставија својата нова галерија, а од последните неколку ажурирања може да се забележи дека посветуваат големо внимание на споделувањето на фотографии. Истите промени наскоро ќе пристигнат и за iOS платформата, додека […]

Прочитај повеќе