Следниот хардвер од Microsoft би можел да биде серија поевтини таблет компјутери. Компанијата планира ова да го направи веќе во втората половина на 2018, велат извори за Bloomberg. Високтата цена на Surface Pro е сериозна пречка за сите кои можеби и размислуваат за уред од Microsoft, па новите уреди може да ја заживеат хардвер дивизијата […]

Прочитај повеќе

Лапотопот на Microsoft,  Surface Book 2 без сомневање, e еден од најдобрите Windows лаптопи. Иако за цената за која доаѓа, ова не треба да биде никакво изненадување. Првите прегледи на Surface Book 2 велат дека уредот може да се спореди со MacBook Pro. Microsoft засега издаде два модела, 13,5-инчен и 15 инчен. Помалиот 13.5-инчен уред […]

Прочитај повеќе

Lenovo е последниот производител кој ги претстави своите Windows 8 уреди. Како и Surface на Microsoft, но и голем број други уреди, и Lenovo акцентот го ставен на хибридните таблети. Концептот на Yoga 11 и 13 е едноставен лаптоп чија тастатура можете да ја завртите за 360 степени. Со ова ноутбукот се претвора во таблет кој […]

Прочитај повеќе