Метју Oatmeal Инман е познат автор на интернет стрипови, кој сега доби култен статус на човек кој успеа со помош на Интернетот да го креира Музејот на Тесла, и да го натера основачот на Tesla Motors, Илон Маск, да донира еден милион долари за негова изградба. Се започна со желбата на Oatmeal да го купи […]

Прочитај повеќе

Откако ги собраа  потребните средства за Музеј на Никола Тесла, Метју Инман, основачот на Oatmeal и непрофитната група „Tesla Science Center at Wardenclyffe“, полека го завршуваат проектот за изградба на музеј и на 5 октомври ја купија локацијата на која ќе биде изграден музејот. It’s official:we just bought a goddamn Tesla museum is.gd/rh5XxN — Matthew […]

Прочитај повеќе