Собранието со 61 глас „за“ го изгласа Законот за медиуми чија цел наводно е да стави ред во медиуската сфера, од воведување на уредувачки структури до јавно објавување на инвеститорите и цензура на несоодветната содржина. Но, новиот закон, кој според многу здруженија е контроверзен и направен да се контролираат медиумите, нема да ги опфати „електронските […]

Прочитај повеќе

Потребно е да се почитуваат европските стандарди според кои провајдерите немаат одговорност за пласираните информации ако не знаеле за нелегалните активности, вели извршниот директор на Здружението на новинари, Драган Секуловски. Здружението на новинари (ЗНМ) соработуваше со експертите кои го составуваат предлог-законот за навреда и клевета кој денес ќе биде дискутиран по втор пат во Собранието. […]

Прочитај повеќе