Google во Android 4.2 додаде нова алатка која требаше да го спречи малициозниот софтвер кој се повеќе се проширува на мобилната платформа. Но, иако интегриран софтвер звучи како добро решение, сепак моменталната верзија не е воопшто ефективна. Според истражувачи од Универзитетот на Северна Калорина, Google App Verification Service пропушта повеќе вируси и малициозен софтвер, отколку […]

Прочитај повеќе

Иако ураганот Сенди ја одложи прес-конференцијата на која требаше да бидат претставени Nexus 4, Nexus 7 и Nexus 10, Google сепак се одлучи уредите да бидат презентирани на својот блог. Под мотото „Најдоброто од Google од сега во три големини“ компанијата ги презентираше Nexus 4 паметен телефон кој ги изработуваат во соработка со LG и […]

Прочитај повеќе

Google веќе ја подготвува последната верзија на Android оперативниот систем. Со Android 4.2, Google ќе направи огромен чекор напред во однос со последниот Jelly Bean, а планираат и повеќе верзии на Nexus. Барем така велат гласините на Интернетот. Една од интересните работи кои се споменува е персонализацијата која од секогаш била гордоста на Android корисниците […]

Прочитај повеќе