WebPlatform.org е нов сајт поддржан од најголемите компании од Силициумската долина: Apple, Adobe, Facebook, Mozilla, Google, Microsoft, Opera и Nokia, кој има цел да служи како извор за информации за сите нови веб стандарди како HTML5 и CSS3. „Сајтот е почетна точка за идни големи работи. Целта на овој сајт е да биде место за […]

Прочитај повеќе