Европските банки и интернет провајдери се приклучија на EУ во европската симулација Cyber Europe 2012 која ќе ги провери институциите дали се подготвени да се справат со паневропски сајбер напад. Институциите ќе се справат со над 1.200 напади кои би можеле да ги изгасат сервисите, да украдат податоци или да ги манипулираат цените. Вежбите ги […]

Прочитај повеќе