Двајца српски ИТ студенти, Иван Петровиќ, 21 год., и Филип Станисављевиќ, 20 год., играа Space Invaders преку своите iPhone-и на хакнат електронски билборд во центарот на Белград. Наместо да бидат уапсени или критикувани, маркетинг агенцијата DPC, која е сопственик на билбордот, ги награди со 2 iPad Mini таблет компјутери. Од маркетинг агенцијата велат дека ги […]

Прочитај повеќе

Без никаков вовед, објаснување, дискутирање… сликите говорат сами за себе. Кој знае, знае… кој не, најдолу има доста корисен линк. За повеќе, трк на линков и уживајте… но на своја одговорност: www.classicgamesarcade.com Бонус:

Прочитај повеќе

Таман ќе помислам дека во Холивуд го направиле најглупавиот можен потег,oд ЛА веќе стигаат деманти. Според Hollywood reporter, продуцентите Лоренцо ди Бонавентура и  Гиги Притзкер решија да направат филм според аркадната игра од осумдесетите Space Invaders. Ова секако не е прв филм кој ќе се прави според видео игра, меѓутоа тоталниот недостиг на приказна во […]

Прочитај повеќе