Facebook призна дека додава лајкови на друштвените плагини на веб страна која се линка во приватна порака, без врска дали корисникот воопшто ја посетил таа веб страна или кликнал Like. Онлајн видео на HakerNews покажа дека друштвената мрежа ги скенира линковите кои корисниците си ги праќаат во приватните пораки и ги регистрира како 2+ лајкови […]

Прочитај повеќе