Глигор Дачевски, основачот на стартапот Creation Pal кој е познат по популарната фитнес апликација SportyPal, најави дека „соработката со Intel е незвесна“ по нивното учество на Mobile World Congress во Барселона, каде компанијата учествуваше во EMMINVEST тренинг семинар за иновативни мобилни компании од Европа. „Тие покажаа цврст интерес за имплементација на развојните алатки кои ги […]

Прочитај повеќе

Пофален од TechCrunch, CultOfMac и поддржан од KickStarter заедницата преку која за само неколку дена собра 16.000 долари, CompleteDock е на пат да стане вистински успех. CompleteDock е подлога (dock) за мобилни уреди како iPаd, iPhone, Samsung Galaxy Note 10.1 и куп други уреди. Моментално проектот привлече над 16.000 долари донации од корисници на KickStarter, […]

Прочитај повеќе