Facebook, Verzon, Office 365, повторно беа недостапни за дел од корисниците. Овој пат виновникот е сервисот Cloudflare кој треба да ги заштити серверите од DoS  напади. Verizon беше причина за проблемите минатата недела, но оваа недела тоа е Cloudflare. Причината за падот не е напад туку проблеми со кодот, поточно компанијата „качи“ код со пропуст. […]

Прочитај повеќе

После скоро 48 часа, The Pirate Bay е вратен во функција и сега сајтот е достапен. Сервисот имаше доста падови во последната година, но овој скоро дводневната недостапност е една од подолгите после 2006 година, пишува TorrentFreak. Сајтот беше недостапен поради полициска рација врз хостинг компанијата PRQ која ги хостира Wikileaks и Pirate Bay, иако […]

Прочитај повеќе