Околу 87 отсто од малите и големите фирми во Македонија се поврзани на интернет, а само 32,6 отсто од нив обезбедиле мобилен интернет пристап за деловна употреба, се вели во најновото истражување „Користење на информатичко-комуникациски технологии во деловните субјекти“ на Државниот завод за статистика. Но, иако една-четвртина од фирмите им дале преносливи уред (ноутбукови, таблет […]

Прочитај повеќе