Колку повеќе уреди користиме, толку повеќе читаме вести, вели Pew Rеsearch во своето ново истражување направено со над 9.000 американски корисници на паметни телефони и таблет компјутери. Истражувањето покажа дека наместо кориснциите да го поделат времето на читање вести на двата уреди, тие читаат двојно повеќе вести. Над 60 отсто од испитаниците велат дека читаат […]

Прочитај повеќе