Facebook и YouTube ги предводат друштвените медиуми како главен извор на информации, вели Pew Research Center во интересна анализа за како новите медиуми ги променуваат вестите – од начинот на како ги конзумираме до вклучување во публиката во дистрибуција на информацијата. Како што традиционалните медиуми преминуваат во дигитални, така друштвените медиуми стануваат се позначаен фактор […]

Прочитај повеќе

Колку повеќе уреди користиме, толку повеќе читаме вести, вели Pew Rеsearch во своето ново истражување направено со над 9.000 американски корисници на паметни телефони и таблет компјутери. Истражувањето покажа дека наместо кориснциите да го поделат времето на читање вести на двата уреди, тие читаат двојно повеќе вести. Над 60 отсто од испитаниците велат дека читаат […]

Прочитај повеќе