Сите оние кои се сместуваат во нов дом или пак сакаат да внесат нова свежина во нивните древни соби, би можеле да ги искористат потенцијалите на бесплатната алатка Sweet Home 3D. Шестата верзија ви дозволува олеснето создавање дводимензионален план на подот, вметнување мебел и 3D интерактивен преглед на резултатите од таквата распределба. Објектите со кои можете […]

Прочитај повеќе

HTC First нема да се продава во Европа, барем не во скоро време, вели Facebook. Одлуката за одложување на продажбата се базира на лошиот фидбек и малите продажби во САД. Телефонот кој беше првиот поевтин уред кој ќе работеше со Facebook Home немаше сјаен прием кај корисниците кои се задоволни од сегашниве Facebook апликации и […]

Прочитај повеќе

Home, новиот почетен екран на Facebook за Android, е симната над 500.000 пати во првата недела од официјалното објавување. Оваа бројка можеби е мала во споредба со бројот на корисници на Facebook, па и во споредба со некои популарни апликации, пример Instagram беше симната еден милион пати за само еден ден. Но, знаејќи ја функционалноста […]

Прочитај повеќе

Со новиот beta на iOS ги доби gesures (движењата) опцијата со која се открива виртуелно Home копче. Сликиве од Nowhereelse ги потврдуваат гласините дека можеби новите iPhоne и iPad ќе го изгубат физичкото Home копче и дека со тоа ќе видиме поразличен дизајн на уредите со поголем екран. Можеби виртуелното копче ќе биде дополнително заедно […]

Прочитај повеќе