Microsoft е подготвен да потроши 2 милијарди долари на Mojang, шведското студио кое ја направи популарната игра Minecraft, пишува Wall Street Journal повикувајќи се на анонимни извори. Според нив, аквизацијата ќе биде комплетирана уште следната недела, по неколку месечните преговори. Mojang е студио основано од 35-годишниот Маркус Notch Персон, кој успеа Minecraft да ја претвори […]

Прочитај повеќе

Би сакал играта воопшто да не работи на Window 8, отколку да играм според нивните планови, вели Маркус Notch Персон, креаторот на популарната игра Minecraft. Toj објаснува дека Microsoft побарале од него да ја сертифицира Minecraft за Windows 8, но тој ги одбил. Microsoft бара игрите кои ќе се продаваат преку нивната Windows 8 продавница […]

Прочитај повеќе