На европските регулатори по се изгlеда им здодеа однесувањето на Microsoft. Откако во јули се заканија дека ќе го казнат Microsoft, сега отпочнуваат со правна развршница на случајот, јавува Reuters. Откако регулаторите чекаа три години за рамноправно  интегрирање на сите прелистувачи во Windows 7, а тоа не се случи, тие се подготвуваат за правна разрешница. Microsoft […]

Прочитај повеќе