Со години наназад, Google Earth нѝ дозволува да ја истражуваме површината на планетата земја, но што доколку би сакале да нурнете под водените површини и да откриете што кријат самите океани? Благодарение  на трудот на непрофитабилната организација Underwater Earth и несебичната соработка со други, слични агенции, проектот  се одликува со скоро 3000 фотографии кои ги прикажуваат […]

Прочитај повеќе

Големиот корален гребен и водите околу Хаваи и Филипини се првите подводни локации додени на мапите на Google. Повторно воодушевувачки панорамски слики ќе не остават без здив но овојпат тие ќе бидат од подводниот свет. Еве некои од првите локации кои можете да ги следите:  Желка помеѓу риби (Корален гребен); Следете Манта (Корален гребен); Видете го коралниот […]

Прочитај повеќе