Android Studio 1.0 е конечно завршен и достапен за корисниците, јави Google. IDE алатката зa Android развивачи е достапна за Windows, Mac и Linux и може веднаш да ја преземете. Studio е во развој две години, а ова е првата стабилна верзија која, според Google, овозможува поголема продуктивност и треба да ја замени Eclipse, како […]

Прочитај повеќе

Следниот голем друштвен сервис кој ќе му ја украде круната на Facebook ќе биде мобилна друштвена апликација. Барем во тоа веруваат 66 отсто од 5.526-те програмери и претприемачи во анкетата на Appcelerator. Поголемиот дел од нив веруваат и дека ќе се развиваат апликации за телевизори и гејминг конзоли. „Историјата ни покаќа дека големи промени во […]

Прочитај повеќе