Темата на говорот на Ендрју Мекафи е идното општество и што кога работите ќе се автоматизирааат. Г. Мекафи зборува за 2 решенија. Првото е на кус рок: повеќе претприемништво, инвестиции во инфраструктура и подобро и поприлагодено образование. За жал, на долг рок во околина во која има куп технологија и малку работни места за луѓето […]

Прочитај повеќе

Автоматизирани машини, напредни алгоритми и апликации преведувачи, ова се работниците на иднината, вели Ендрју Мекафи, главен истражувач за дигитален бизнис на MIT Sloan School of Management, на TED конференцијата во Бостон. Автоматизацијата и технологијата ја олеснуваат работата на луѓето, но и ги намалуваат работните места за луѓето. Сепак можеби е поточно, дека се отвараат нови […]

Прочитај повеќе