Автоматизирани машини, напредни алгоритми и апликации преведувачи, ова се работниците на иднината, вели Ендрју Мекафи, главен истражувач за дигитален бизнис на MIT Sloan School of Management, на TED конференцијата во Бостон. Автоматизацијата и технологијата ја олеснуваат работата на луѓето, но и ги намалуваат работните места за луѓето. Сепак можеби е поточно, дека се отвараат нови […]

Прочитај повеќе