Добредојдовте во најновиот извештај за вашето омилено хоби. Со оглед на тоа дека времето е пари, почнуваме веднаш со најновите вести кои ја обележаа неделата. Westland 3 ja започна кампањата за финансирање, а и објавија прекрасен гејмплеј приказ за тоа што би можело да ве очекува во најновото чедо на inXile Entertainment. Преку Fig кампањата […]

Прочитај повеќе

Таман ќе помислам дека во Холивуд го направиле најглупавиот можен потег,oд ЛА веќе стигаат деманти. Според Hollywood reporter, продуцентите Лоренцо ди Бонавентура и  Гиги Притзкер решија да направат филм според аркадната игра од осумдесетите Space Invaders. Ова секако не е прв филм кој ќе се прави според видео игра, меѓутоа тоталниот недостиг на приказна во […]

Прочитај повеќе

На последниот Е3 големото трио Microsoft, Sony и Nintendo објавија податок дека имаат пораст на играчи од женската популација. И ако пред десетина години гејмингот можеше да се смета за „машки“ спорт, според изложените информации на пресовите на „големата тројка“ 40% од играчите сега се девојки. И покрај тоа што свој дел во порастот на […]

Прочитај повеќе