Иднината на новинарството е во Нови Сад, тврди Startit.rs, објавувајќи фантастична вест за новосадскиот стартап Content Insights, кој доби вкупно 1,1 милион евра од неколку фондови: North base Media, Neveq и Eleven. Парите на Content Insights, кој стартуваше пред само две години, му се потребни да го зголеми тимот и да ги усоврши своите алатки […]

Прочитај повеќе

Во претходните два дена се одржа најголемиот регионален интернет фестивал WebFest.Me. Првиот ден се отвори со панел дискусија во која учествуваа Јошко Мрнџе од Google Adriatic, Дејан Николовиќ – основач на Njuz.net и Иван Брезак Бркан – основач на Netokracija. Тие го споделија своето искуство, нивните почетоци и рецептот за успешен стартап. Сите започнале од […]

Прочитај повеќе