Новиот телефон од Apple, iPhone 8 нема преголема разлика со iPhone 7. Ова е заклучокот на iFixit кои можеа да го расклопат и да видат што има во телефонот. Најголема надградба на телефонот не е во хардверот, туку зајакнатото задно стакло. Ова ќе го направи телефонот поиздржлив, но стаклото сепак ќе се скрши. Дисплејот на […]

Прочитај повеќе

Apple ги претстави новите MacBook Pro компјутери. Неколку дена покасно iFixit веќе расклопува еден од уредите, за жал за новите компјутери со TouchBar ќе треба да почекаме, но сега е достапен 13-инчниот MacBook Pro со функциските копчиња. Еве дел од хардверот кој iFixit го „откри“ во уредот, а за повеќе погледнeте го видеото. 13.3” LED […]

Прочитај повеќе

Порталот iFixit ги претставува уредите на уникатен начин и секојпат се интересни за гледање. Овој пат на ред за расклопување под алатките е првиот телефон на Google, Pixel XL. Хардверот беше познат и пред отворањето, но сега може да видиме како изгледа распоредот во телефонот. Интересно е што телефонот има прилично висока оценка за сервисирање […]

Прочитај повеќе

Најголеми елементи во часовникот се батеријата и Taptic-енџинот, а дури и тие се минијатурни. Расклопувањето ни овозможува да го ѕирнеме новиот звучник кој ја испумпува водата, новата GPS антена, но и во S2-плочката. Оценката за тежината на поправката е 6/10, екранот е лесен за отстранување, а тука е и батеријата. Сепак поправки на S2 плочката […]

Прочитај повеќе

Порталот iFixit има карактеристичен начин на претставување на уредите кој ни овозможува да ѕирнеме во нивната внатрешност. Овој пат жртва на нивните алатки е поголемата верзија на iPhone 7. Новиот iPhone 7 Plus доаѓа со рeчиси идентичен дизајн како и претходната генерација, но сепак има подобрувањa. Најголемите промени покрај новите A10 Fusion и M10 процесори […]

Прочитај повеќе

Oculus Rift им падна во раце на популарните „расклопувачи“ iFixit, кои му дадоа одлична оценка 9 од 10 на уредот за виртуелна реалност. Така да, ако го скршите уредот од 600 долари, без грижа, може лесно да се поправи.

Прочитај повеќе

iFixit го расклопи најновиот и најголем iPad Pro за да види што всушност се крие во 13-инчниот лаптоп, и колку е тешко да се поправи во случај да се случи некоја глупост. Според нив, iPad Pro доби слаба оценка од само 3 до 10, што значи дека ако се расипе или има оштетување, ќе се […]

Прочитај повеќе

iFixit го расклопи новиот таблет компјутер на Google и HTC, Nexus 9, зa да открие дека е потежок за поправање од сите преходници. Nexus 9 е преполн со лепак кој ги држи компонентите, поради што добива оценка од iFixit од 3 од 10, каде најголемата е оценка за лесно поправлив уред. По расклопувањето се откри […]

Прочитај повеќе

Новиот iMac со 27-инчен Retina 5K дисплеј дојде до рацете на iFixit кои имаа можност да го расклопат и да го презентираат на препознатлив начин. Во „кутијата“ од 65х51.6cm и тежина од малку под 10 килограми е сместена целата опрема. Едно од прашањата кое остана неодговорено на пресконфернцијата на Apple е „кој е производителот на […]

Прочитај повеќе

Новиот iPhone 6 Plus дојде до рацете на iFixit кој го презентираа на најдобриот можен начин, до најситните негови делови. Расклопувањето ги опфати и пластичниот додаток кој помага за подобар WiFi прием, но не им се допаѓа премногу на купувачите и издадената камера која Apple се обиде да ја скрие на сите слики на кои […]

Прочитај повеќе

Oculus Rift е еден од уредите кој ја враќа виртуелната реалност во видеоигрите, но и со поширока примена од ова. Токму затоа со нетрпение го очекувавме моментот кога Oculus DK2 ќе дојде во рацете на iFixit, кои на свој својствен начин го расклопија и презентираа хардверот од кој е составен уредот. Без отворање на уредот […]

Прочитај повеќе

iFixit, сајтот познат по своето детално расклопување на нови и скапи уреди , за кои ние би испаничила ако им зафали едно штрафче, го објави расклопувањето на Samsung Galaxy S5. Батеријата е „екстремно лесна да се извади“, велат дечките од iFixit, но Galaxy S5 доби 5 од 10 оценка бидејќи залепениот екран може да се […]

Прочитај повеќе