Како што кажавме во нашата листа со најдобрите видео игри со женски протагонисти, преубавата Лара Крофт е на сцената уште од 1996 година, а тоа, ќе се согласите, е многу време во гејмерската индустрија. Првите три Tomb Raider игри бележат огромни успеси и нудеа уникатна игрива формула во импресивен графички енџин. Таквото нешто, особено вториот […]

Прочитај повеќе

За многумина од нас новогодишните празници се период во кој сакаме да изгледаме дел од филмовите или телевиските серии кои ги сме ги пропуштиле. За жал во последниве години се помалку гледаме различни содржини на каналите на македонските телевизии, затоа се решивме за овие празници да ви препорачаме една поразлична листа на филмови. Иако квалитетот […]

Прочитај повеќе

На последниот Е3 големото трио Microsoft, Sony и Nintendo објавија податок дека имаат пораст на играчи од женската популација. И ако пред десетина години гејмингот можеше да се смета за „машки“ спорт, според изложените информации на пресовите на „големата тројка“ 40% од играчите сега се девојки. И покрај тоа што свој дел во порастот на […]

Прочитај повеќе