HTC 8X од денес е достапен и во Македонија. Vip и Microsofot го претставија првиот Windows Phone 8 уред на HTC, кој воедно е и првиот Windows Phone 8 уред кој се појави во земјава. Но, знаејќи дека Microsoft е решен да ја популаризира платформата и да стане конкурентен на Аndroid и iOS, очекуваме да […]

Прочитај повеќе

Nokia е посветена на Windows Phone 8 платформата и затоа нејзините телефони се подобри од сите други WP8 уреди. Ова е одговорот на главниот за маркетинг во финската компанија, Крис Вебер, на прашањето од Verge што мисли за новиот HTC X8 телефон. Според г. Вебер, HTC и другите производители одбираат „тактичко ребрендирање на нивните производи“, […]

Прочитај повеќе