Националниот младински совет на Македонија го најавуви својот нов проектот „МЛАДИХАБ – Дигитална младина“. За промоција на проектот симболично е одбран Меѓународниот ден на младите кој се одбележува на 12 август. Станува збор за нов хаб во центарот на Скопје што почнува со работа во ноември. Проектот ќе треба да помогне и со премостување на […]

Прочитај повеќе

Семос Едукација и оваа година објавува повик за  стипендии на летните менторски програми. Во соработка со неколку компании, и оваа година се понудени различни стипендии за менторски програми за најбараните професии: Microsoft Web Developer, Microsoft Data Analyst, Microsoft Azure Cloud Administrator, Cisco мрежен администратор, Java програмер.   Менторските програми вклучуваат пакет на обуки во Семос […]

Прочитај повеќе

Македонското студио за анимирани филмови Lynx Animation, започнува обука за основи на 2Д анимација. Станува збор за специјализиран курс со ригови, а сите заинтересираните може да се пријават. Од Lynx велат дека доволно е кандидатите да ги исполнуваат следните услови: Завршено средно образование или високо образование; Заинтересираност за анимација; Не е задолжително, но е пожелно да […]

Прочитај повеќе

<Надополнето> Ги прогласивме добитниците, имињата ќе ги најдете во коментарите подолу. Честитки! </надополнување> IT.com.mk и ПСМ Фондација ве наградуваат со бесплатни обуки во рамките на Vip македонскиот предизвик! Најбрзите тројца кои ќе го одговорат точно на прашањето ќе бидат наградени со една бесплатна обука за креирање на Android апликации и две бесплатни обуки за започнување свој бизнис. […]

Прочитај повеќе