Хаклабот КИКА е место на кое секојдневно се собира хакерската заедница во земјата со цел да споделат и стекнат знаење. Место на кое се собираат луѓе заинтересирани за технологијата, компјутерите, машините, електрониката, слободниот софтвер и слободната култура. Досега во КИКА се имаат одржано неколку курсеви, а еден меѓу поледните е тој кога луѓето од хаклабот […]

Прочитај повеќе