Google ќе им се приклучи на Intel, Sony и Apple во обидот да ја префрлат телевизијата на Интернет, велат извори на Wall Street Journal. Според нив, Google веќе го презентира својот продукт, но засега нема навестување дека Google, или било кој од останатите гиганти, успеваат да се договорат со телевизиите за пренос на нивната содржина. […]

Прочитај повеќе

Shazam, апликацијата која ги препознава песните кои ги слушате, најави дека се подготвува да стане и телевизиски сервис. Компанијата вели дека 250-те милиони корисници сега ќе можат да го отворат Shаzam, да кликнат на големото копче и да добијат информации за актерите, режисерот и музиката од серијата која ја гледаат. Прикажаните информации ќе бидат извлечени […]

Прочитај повеќе