Ова е гостински текст на Миодраг Цекиќ, кој е дел од тимот позади апликацијата Jukebox2. Jukebox2, идејата која го освои второто место на 6 – тото издание на Startup Weekend Skopje 2016, ја доживеа својата официјална продукциска промоција и стана дел македонската ИТ сцена. Станува збор за сервис кој овозможува демократизација на музиката во локалите, односно […]

Прочитај повеќе

Стартува нов, втор Android предизвик организиран од Vip оператор, а со него доаѓа и еден нова идеја да се едуцираат ентузијастите да креираат апликации кои ќе можат да продолжат како стартап бизнис. Идејата е одлична бидејќи, во теорија, ќе донесе поквалитени апликации овојпат дистрибуирани преку нова локалната продавница Vip Store за корисниците полесно да ги […]

Прочитај повеќе