Франција го казни 40 годишниот Алан Превост кој го прекрши контраверзниот анти-пиратски закон Hadopi со 300 евра, но 150 евра од казната веднаш му се простени. Според г. Превост тој не е пират, туку нелегалната содржина била на неговиот компјутер без негово знаење. „Се бранев без адвокат, бидејќи прифатив дека мојата сопруга ги презела песните, тие беа […]

Прочитај повеќе