Малку компании во светот можат да се пофалат со фактот дека се глобални лидери во тоа што го работат. Едни од нив се InPlayer, иновативна софтверска компанија со експертиза за видео монетизација со седиште во Лондон, но со главен hub во Скопје. Самото портфолио на светски познати клиенти и постојаниот раст со преку 700 клиенти […]

Прочитај повеќе

(Овој текст е дел од серијалот на IT.mk кој има за цел да ги промовира локалните компании кои се присутни на сервисот ИТ Индекс) ПРОФИЛ 1.​ ​Датум​ ​кога​ ​официјално​ ​започнавте​ ​со​ ​работа: Abix е официјално основан на 22.09.2009. Славиме роденден месецов. 2.​ ​Од​ ​кого​ ​е​ ​основана​ ​компанијата? Компанијата е основана од лично од мене, Боро […]

Прочитај повеќе

(Овој текст е дел од серијалот на IT.mk кој има за цел да ги промовира локалните компании кои се присутни на сервисот ИТ Индекс) ПРОФИЛ 1. Датум кога официјално започнавте со работа: 2000 година во Софија, 2015 година во Скопје. 2. Од кого е основана компанијата? Делјан Лилов (сега извршен директор на компанијата) ја имаше […]

Прочитај повеќе

Холандскиот производите на софтвер Symphony Solutions официјално го објави својот влез во Македонија. Во моментов компанијата вработува 30 развивачи на софтвер, а до крајот на годината според најавата оваа бројка ќе достигне 50. Предвидувањата се дека компанијата до крајот на 2017 година само во Македонија ќе вработува 200 луѓе, иако сега во сите држави каде […]

Прочитај повеќе

Од неодамна во Скопје е присутна Vox Teneo, интернационална софтверска компанија која има канцеларии во Брисел, Луксембург, Париз и Индонезија. Звучи чудно што една ваква компанија сака да работи од Скопје, но се покажува дека во Македонија има талентирани професионалци и привилегии за бизнисите, вели Тања Таневска која го води тимот на Vox Teneo Macedonia, […]

Прочитај повеќе

Софтверската компанија Siyelo, со седишта во Кејптаун (Ј. Африка) и Скопје, ги повикува македонските веб дизајнери и програмери на дружба во кубанскиот ресторан La Bodeguita Del Medio. Без грижа, пиењето е на нивна сметка! Siyelo Drinkup: Skopje (19th Sep, 7PM at La Bodeguita Del Medio): blog.siyelo.com/siyelo-drinkup… via @siyelo — Dalibor Nasevic (@dnasevic) September 12, 2012 […]

Прочитај повеќе