Во своето прво интервју на TechCrunch Distrupt по излегување на Facebook на берзата, што многумина уште го оценуваат како фиаско, основачот на друштвената мрежа, Mарк Закерберг рече дека изгубиле две години со форсирање на HTML5 наместо да се фокусираат на нативни Android и iOS апликации. Објаснувајќи ја мобилната стратегија, и што научија од грешките до […]

Прочитај повеќе