Основачот на Amazon, Џеф Безос побара властите да се вмешаат во патент војните во ИТ индустријата. Мислењето на г.Безос за патент војната е во слична насока со мислењата на Стив Возниак и Ерик Шмит, но сепак тој е прв кој се залага за владини интервенции во патент тужбите. „Патентите треба да ја поттикнат иновацијата, наместо […]

Прочитај повеќе

Amazon можеби може да си дозволи да ги продава своите таблет компјутери далеку поскапо, но нема намера да ја покачува цената бидејќи идејата е да стане конкурент на Apple, Google и Microsoft, не со продавање на таблет компјутерите, туку со продавање услуга. „Не сакаме да правиме пари од продавање уреди, туку кога корисниците ги користат […]

Прочитај повеќе