На CES 2013, Intel излезе со оптимистичко предвидување дека сите нови ултра-тенки лаптопи, или ултрабукови, кои ќе се појават годинава ќе имаат екрани на допир. Тоа што е значајно во изјавата на Intel е што тие ултрабукови, кои ќе работат на 4-та генерација на Core процесори, ќе чинат само 599 долари, што е поефтино од […]

Прочитај повеќе

HP Spectre One, HP Envy 23, HP envy 20 TouchSmart и HP Pavilion 20 се новите Windows 8се-во-едно компјутери кои ќе се појават на есен, а кои ќе имаат NFC технологија и екрани на допир. Најскапиот SpectreOne ќе се појави во ноември, еден месец подоцна од другите, и ќе чини 1.300 долари. Дваесет и три […]

Прочитај повеќе