Истражување направено од Еран Тромер, Даниел Генкин и Итамар Пипман од Универзитетот Тел Авив покажува дека допир од неколку секунди на компјутерот е доволен за да се пробие енкрипцијата на компјутерите. Ова ги опфаќа дигиталните потписи при креирање лозинки, потпишување договори, но и користење на кредитни и дебитни картички на Интернет. Но, не е толку […]

Прочитај повеќе

Веб базираната алатка JailbreakMe.com функционира со скоро сите iOS уреди кои го имаат надградено iOS оперативниот систем во 4.3.3 верзија. Jailbrake или отклучување на телефонот значи дека ќе може да си ги персонализирате сетинзите на iОS уредот по ваша желба, а не како што е сетирано според default. Пример, отклучен iOS уред ќе може да […]

Прочитај повеќе