Минатата недела Facebook прво ја доби најголемата шлаканица од компаниите, а потоа и од корисниците. Она што го дозна најголемата друштвена мрежа е дека приватните податоци на корисниците не може да ги остави на доверба на своите партнери. Причината за последниот скандал не е воопшто собирањето на податоци. Овој податок е објавен уште во 2015 […]

Прочитај повеќе

Според ВМРО-ДПМНЕ денес 60 отсто од населението е на интернет, додека во времето на СДСМ само 5 отсто имале пристап до мрежата. Ова ВМРО го објави на својот Twitter профил надевајќи се дека политичката пропаганда ќе биде прифатена како успех во нивното шест годишно владеење. Но, се случи спротивното, твитерџиите започнаа да се подсмеваат на […]

Прочитај повеќе