Google и Huawei работат на нов 7-инчен таблет компјутер. Уредот треба да излезе до крајот на годината и ќе го произведе Huawei. Претходниот Nexus 7 го произведуваа Asus. Новиот таблет ќе доаѓа со 4GB RAM, јавува Verge. Засега нема официјална потврда од Google. Сепак ако некакви вести доаѓаат со сигурност, тоа е дека Google ќе […]

Прочитај повеќе

Аmazon полека станува сериозен играч на пазарот на таблет компјутери. Првиот Kindle Fire стана еден од најпродаваните продукти на Amazon, земајќи 20 отсто од пазарот во САД, успех кој компанијата се надева дека ќе го повтори со новиот Kindle Fire HD кој е комплетен таблет компјутер со висока резолуција до 1920×1200, стакло без рефлексија што […]

Прочитај повеќе