Биткоин е неуспешен експеримент, вели Мајк Хрн кој долго време работи како развивач на крипто-валутата и еден од најчесто цитираните експерти за биткоини. „Иако цело време знаев дека биткоин ќе биде неуспех, заклучокот дека е неуспех ме растажува. Темелите се погрешно посетавени и без разлика што се случува со цената краткорочно, на долг рок таа […]

Прочитај повеќе

Добри вести за сите кои се љубители на децентрализираната крипто-валута – биткоин. Во ноември вредноста на биткоините се искачи на најголемата цена за оваа година – 426 долари, речиси двојно покачување од пред еден месец. Но, поради својата децентрализирана природа, во моментов на пишување на овој текст е 320 долари. Но, тоа што е поважно […]

Прочитај повеќе

Дигиталната валута биткоин достигна вредност од 267 долари за еден биткоин, што е највисока размена досега. Успешното закрепнување на валутата доаѓа еден месец по апсењето на основачот на црниот пазар Silkroad, кое сериозно ја намали нејзината вредност. Биткоин е децентрализирана виртуалната валута на која често се гледа како нов тип на пари. Дигиталниот токен со […]

Прочитај повеќе

Украдени се 24.000 Bitcoin-и во вредност од 250.000 долари од Bitfloor, една од најголемите берзи за виртуелната валута. Според основачот на Bitfloor, Роман Штилман, нападнатата берза е најголема во САД и четврта во светот. Кражбата доаѓа поради човечка грешка, имено г.Штилман на форумот признава дека при неодамнешната надградба оставил дел неенкриптирани клучевина серверот, кои крадецот […]

Прочитај повеќе