Тејлор Мур од Канада ја понуди својата куќа во Алберта на продажба за околу 400.000 долари. Но, ова не би било воопшто вест доколку тој не побара целата или дел од сумата да му биде исплатена во Bitcoins. Bitcoins се децентрализирана електронска валута што ќе овозможи испраќање пари од било каде до било каде без […]

Прочитај повеќе

Украдени се 24.000 Bitcoin-и во вредност од 250.000 долари од Bitfloor, една од најголемите берзи за виртуелната валута. Според основачот на Bitfloor, Роман Штилман, нападнатата берза е најголема во САД и четврта во светот. Кражбата доаѓа поради човечка грешка, имено г.Штилман на форумот признава дека при неодамнешната надградба оставил дел неенкриптирани клучевина серверот, кои крадецот […]

Прочитај повеќе