AT&T провајдерот, кој ќе има ексклузивно право да ги продава Nokia Lumia 920 телефоните за Америка ја започна претпродажбата на Windows 8 телефоните. Продажбата и цените ги објави Best Buy за набрзо потоа да го симне од понудата телефонот од Nokia. Nokia Lumia 920 ќе чини 150 долари со две годишна претплата на мрежата на […]

Прочитај повеќе

Lumia 920 е новиот телефон на Nokia. Работи на Windows Phone 8, има нова 8,7 мегапиксели PureView камера која, според финскиот гигант, може да прими меѓу 5 до 10 пати повеќе светлина и има 1080п HD видео поддршка. Има 4,5-инчен екран со 720p HD резолуција, работи на 1,5 GHz Snapdragon S4 процесор, 1 GB RAM, […]

Прочитај повеќе