Amazon најави дека започнува со нова програма, со која ќе се обиде да ги направи дигиталните книги достапни насекаде во светот. Дел од плановите се овие е-читачи е да бидат достапни во државите во развој, во кои често недостатокот на библиотеки е вистински предизвик. „Наша визија е секоја книга да им биде достапна на нашите […]

Прочитај повеќе

Неделава Amazon ќе го претстави наследникот на Kindle Fire, кој, според нив, е најраспространетиот Android таблет компјутер до сега. Сепак, како што забележува The Verge, Kindle е прилично далеку од другите Android уреди. Пред се, тоа е алатка која овозможува пристап до содржините на Amazon. [youtube]4JwfRmzlIsw[/youtube] Барем што се однесува до таблет компјутерите, оперативниот систем […]

Прочитај повеќе