Необјавен пропуст во iOS овозможува „jailbrake“ на сите iPhone телефони. Ова не само што важи за постарите модели за кои можеби и претходно имаше начин да се заобиколи заштитата, туку важи за сите уреди до iOS 13.5. Групата unic0ver го објави овој „jailbrake“ кој може да се користи на сите верзии на iOS од iOS […]

Прочитај повеќе

По неколку месеци од објавување на новиот редизајниран iOS 7, сега се појави и Jailbreak алатка за отклучување на iPhone, iPod и iPad-ите. Но, иако алатката овозможува да се тргнете од канџите на Apple во смисла на поставените ограничувања, во замена за поголема слобода и персонализација, сепак се чини дека тимот кој стои зад отклучувањето, […]

Прочитај повеќе

Zeusmos e нов пиратски сервисо кој овозможува да се крадат пиратираат апликации за iPhone без да се декодира (jailbrеak) телефонот. Но, ова Zausmos не го прави заради тоа што ја сака „слободата“, туку бидејќи сака да заработи. Сервисот наплаќа претплата според број на симнати пиратирани апликации. Доколку имате декодиран телефон, тогаш апликациите се бесплатни. Интересно, […]

Прочитај повеќе

Веб базираната алатка JailbreakMe.com функционира со скоро сите iOS уреди кои го имаат надградено iOS оперативниот систем во 4.3.3 верзија. Jailbrake или отклучување на телефонот значи дека ќе може да си ги персонализирате сетинзите на iОS уредот по ваша желба, а не како што е сетирано според default. Пример, отклучен iOS уред ќе може да […]

Прочитај повеќе