На шестти август компанијата Singular со седиште во Малта и канцаларии во Скопје ја доби наградата „Rising Star in Baltic Sports Betting Technology” на Балтичките и Скандинавски Гејминг (БСГ) награди во Талин, Естонија. Манифестацијата се одржа како дел од „MARE Balticum“ гејминг саемот кој беше првиот настан што се одржа во живо од почетокот на […]

Прочитај повеќе

Valve Software издаде оглас во кој бара хардвер инженери и специјалисти. Огорченоста на компанијата од неинвентивните производители на хардвер, се гледа и во огласот за работа за индустриски дизајнер во кој стои дека компанијата е фрустрирана поради недостигот на квалитетен хардвер. Компанијата ги потенцира глувчето и тастатурата кои не се променети со години, а ArsTechnica […]

Прочитај повеќе